Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır’dan Katar’a vize uygulaması

Katar Dışişleri Bakanlığı, Mısır’a gidecek tüm vatandaşlarının bundan sonra başkent Doha’daki Mısır Büyükelçiliği’nden vize almaları gerektiğini açıkladı.



Katar Resmi Haber Ajansı’nın (QNA) aktardığı DışiÅŸleri Bakanlığı açıklamasında, Mısır’ın Doha BüyükelçiliÄŸi’nin 23 Ocak’ta yayınladığı genelge nedeniyle bu ülkeye gidecek tüm Katar vatandaÅŸlarının öncelikle vize almaları gerektiÄŸi bildirildi.

Bakanlık, vize uygulamasının Mısır’a gitmeyi planlayan umumi, hususi ve diplomatik pasaporta sahip tüm vatandaÅŸları kapsadığını duyurdu.

Katar’ın Mısır’la iliÅŸkileri 3 Temmuz’da Mısır’ın seçilmiÅŸ ilk CumhurbaÅŸkanı Muhammed Mursi’nin askeri darbeyle görevden uzaklaÅŸtırılmasının ardından gerilimli bir döneme girdi.

Mısır yönetimi Katar’ı geçici hükümetin ‘terör’ örgütü ilan ettiÄŸi Müslüman KardeÅŸler’e destek vermekle suçluyor.

Mısır’ın istifa eden eski BaÅŸbakanı Hazım Biblavi, 5 Åžubat’ta Suudi Arabistan’ın baÅŸkenti Riyad’da düzenlediÄŸi basın toplantısında Katar'ın ülkesine karşı son dönemdeki uygulamalarının ‘kabul edilemez’ olduÄŸunu söylemiÅŸti.

Mısır ayrıca, Eylül ayında kredi ÅŸartlarının ağır olmasını gerekçe göstererek, Katar'ın gönderdiÄŸi 2 milyar doları iade ettiÄŸini açıklamıştı.

Mısır, askeri darbeye karşı çıkan ve sert biçimde kınayan Türkiye’ye uyguladığı vize kolaylığını da darbeden hemen sonra iptal etmiÅŸ ve ‘kapıda vize alabilme’ uygulamasını kaldırmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.